Great Britain, 2e zaterdag
16 augustus 2025 - Hungerford, Verenigd Koninkrijk
Kwamen we gisteren toch weer iets vermeldenswaardig tegen terwijl we een wandeling door het dorp maakten.
De herdenking van de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945.
Er werd daar bij een monument de namen van de gevallenen uit het dorp voorgelezen, muziek gespeeld, de vlag gestreken. En nepkransen van klaprozen neergelegd.
Ik heb nog video van het liveoptreden van gisterenavond bijgevoegd.
Een bezoekje afgelegd aan het nabije Swindon. Hier nog langs een paar rainbow items gelopen. Dit vanwege familiare betrokkenheid. Een eerste indruk is het vervuilde industriestad. Kleine woninkjes, slecht onderhouden. Vuile straten.
Het centrum viel behoorlijk mee. Modern en schoon, veel winkelaanbod. Nog een stadspark bezocht, door droogte van de laatste tijd (ook hier) waren de bloemperken niet allemaal in topconditie, maar toch de moeite waard. De foto's zijn bijgevoegd.
Er stond ook nog een forse lindeboom. Ik heb er een poppetje naast gezet. Dan kun je de grootte inschatten.
'S Avonds een wandeling langs het kanaal met in dat kanaal mooie Narrowboats. Dat zijn oorspronkelijke binnenvaartschepen die in de 18de, 19de en 20ste eeuw gebouwd werden voor het vervoer van goederen over de smalle Britse kanalen (waar de maximale breedte van sluizen en bruggen 2,13 m (7 feet) is)
Morgenochtend vroeg vertrekken we richting Dover om de boot te halen van 12.00 uur. Deze keer doen we er geen twee maar drie uur over om in Frankrijk te komen. ( de klok gaat weer een uur vooruit 😀)
DIT WAS HET WEER VOOR DEZE VAKANTIE, WIJ HEBBEN ERG GENOTEN, IK HOOP JULLIE OOK.
Bedankt voor jullie interesse.
Groeten, Jos en Anjo

Leuk verteld allemaal en mooie foto's.
We wensen jullie een veilige terug reis.
Groetjes
We wensen jullie een goede terugreis.
Groetjes Adri en Ineke
Goede overtocht morgen.
Groetjes Joke
Dank dat we mee mochten/konden genieten en een veilige reis naar huis. Hartelijke groeten.
Goede reis terug naar huis
Bedankt en goeie reis terug.