Frankrijk, maandag

1 juni 2026 - Chitenay, Frankrijk

Vandaag, maandag, van Dreux vertrokken naar Chitenay. Niet meer zo'n lang stuk. We zijn binnendoor gereden. Je doet er wel langer over, maar geen haast.

Onderweg veel landbouw gezien en veeteelt.  Onder anderen vlas. Dat kleurt in de morgen blauw en na 12 uur is de kleur weer weg. Een bijzonder fenomeen.

Wel heel veel watertorens in het gebied. Naar ik begrijp zijn de meeste nog in gebruik.

Zo rond 12 uur bij ons verblijf aangekomen. De spullen af- en uitgeladen. En hup, het stalen ros op.

We hebben van de organisatie, waarbij we geboekt hebben, een app gekregen waar verschillende routes in staan. Die staan dan op je telefoon en je hoeft alleen maar het bolletje te volgen en KKDWD  (kindkandewasdoen).

Dat we goed voorbereid zijn kun je wel zien aan de opblaaskussentjes om onderweg even te rusten en je geen bankje tegen komt.

Onderweg een kasteel gespot. Kasteel van Fougères, een 15de eeuwse vesting. Kee vond het prachtig en wilde graag op de foto. Kasteel wel mooi gerestaureerd maar verder heel kaal ingericht.

Na 28 km fietsen op stal en rust.

Tot de volgende.

1. Eric:
    1 juni 2026
    Mooie plaatjes, mooi weer. Wat wil je nog meer?
  2. Marjanne:
    1 juni 2026
    Mooi fietsweertje! Mooie omgeving!
  3. Ineke:
    Lekker genieten!!
  4. Bram Marcusse:
    1 juni 2026
    Het ziet er uit als jaloersmakend
  5. Rinus en tini:
    Leuk ideetje die Kee op de foto zetten. Veel plezier
  6. Mineke:
    1 juni 2026
    Prachtige omgeving met die slinger weggetjes, echt genieten daar en Kee ook 😁