Maandag, Bodensee
15 september 2025 - Bad Waldsee, Duitsland
Vandaag, maandag, in de richting van Oostenrijk gereden. Een hele mooie route binnendoor.
Helaas ook wat Stedelijk met veel drukte. Jammer maar noodzakelijk. We reden ook nog een stukje snelweg, maar daar fluks weer vanaf gegaan. Mede omdat we geen vignet hadden.
Op weg naar de Furkajoch zijn we elkaar nog even kwijt geraakt. We hebben namelijk de afspraak dat bij een afslag de laatste rijders wacht tot de achterblijvers, als die door een bepaalde oorzaak achterop raken. Helaas gaat het wel eens mis. Gelukkig hadden we, Joost en ik, ook de route, dus ons herpakt en richting Furka gegaan. Na een poosje rijden kreeg ik een telefoontje van Jan. Bleek dat we 1000 meter van elkaar waren. Dus weer dooooor.
Furkajoch is een 1760 meter hoge bergpas in Voralberg (deelstaat van Oostenrijk). De pas is op de verbindingsweg tussen Innerlaterns en Damüls (L51). Het is een populaire stopplaats voor motorrijders.
Daar is wel een eettentje waar we de inwendige mens hebben gesterkt.
Boven kwamen er nog een behoorlijk aantal Lamborghini Huracán , een sportwagen met een 5,2-liter V10-motor en achterwielaandrijving of vierwielaandrijving, afhankelijk van het model. De auto wordt gekenmerkt door zijn krachtige prestaties, met snelheden tot 325 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in ongeveer 3,1 seconden. Prijs rond de € 350.000 .
De weg is goed te berijden (asfalt), max. stijging is 14%.
Weer terug via leuke binnenwegen. Uiteindelijk na 340 km om 16.40 uur weer terug in hotel.
Gerard:15 september 2025Schitterend die foto’s. Ja, die auto… je mag toch maar 100 of 120/130 km rijden, dus 325 km, tja 🤨.
Mineke:15 september 2025Prachtige omgeving! Tja, je maakt wel reclame Jos voor de Lambourghini maar kan me niet voorstellen dat ik daar in zou moeten rondrijden hier in mijn omgeving en vooral in en uitstappen, op handen en voeten denk ik 🤣
Johan:15 september 2025Prachtig weer zo te zien, daar hebben je mazzel. Regenpakken vér weg in de koffers. 👍🌞😎. Dacht even dat je bij de ECHTE Furka was 😂😂🏔️🏔️
Jos van Burg:15 september 2025Schrijvoutje