Eifel, dinsdag
3 juni 2025 - Waxweiler, Duitsland
Vandaag richting zuiden. Trier en Saarbrucken. Dat was een klein beetje tegenvaller.
Jaren geleden met de samenvoeging tussen West en Oost is er een inhaalslag gepleegd in de infrastructuur in voormalig Oost Duitsland. Met gevolg dat West weer achterliep. Nu zijn ze met bezig om dat te herstellen. Dus Nederland is niet de enige met opstopping en omleiding.
Er is een foto bij van de wegversperring. Die zijn we dus een aantal malen tegengekomen en dat schopt de geplande route behoorlijk in de war. En daar komt bij dat het hoe zuidelijker, hoe meer Stedelijk.
Terug naar het verblijf op super avontuurlijk gezet, maar we bleven iedere keer op een doorgaande weg uitkomen. De B51 vergeet ik voorlopig niet.
Afijn, onderweg nog wat gerust (FOTO).
Er zijn ook nog foto's bij van wijngaarden op de zuidelijke heuvels. Met het afgebeelde treintje is de heuvel ontgonnen, want eerst stonden er bomen. Daar is dat treintje voor gebruikt. En later om de wijndruiven van de helling te transporteren.
Als laatste leukigheidje kwamen we twee stropoppen tegen. (is dat goed Nederlands?)
Dit wordt door boeren gedaan bij de ingang van het bedrijf als er getrouwd word.
Nou, tot de volgende.

Dank je, gaat zeker lukken. Hebben goed weer.
De vertaling is Stropoppen en geven evenementen en andere gebeurtenissen aan.
Hoie reis en weer een mooi verhaal.
Nog veel plezier en veilige kilometers.